Nordlandsbanen åpnet lørdag kveld 8/11

08.11.2008 Nordlandsbanen åpnet for trafikk igjen forbi Løsberga sør for Steinkjer sent lørdag kveld 8.november. Nordgående nattog Trondheim - Bodø ble første tog forbi stedet der det gikk et ras i forbindelse med veiarbeider mandag 3.november.

Raset gikk i forbindelse med veiarbeider på E6 ved Løsberga mellom Mære og Steinkjer. E6 og jernbanen går her rett ved hverandre og raset og den ustabile fjellsiden har medført at også Nordlandsbanen var stengt i nesten en uke.


Det er vanskelige fjell-forhold på stedet og det har også gått ras flere ganger tidligere i forbindelse med veiarbeidene.

Jernbaneverket beklager de ulempene dette har medført. Arbeidene med å reparere sporet kunne ikke starte før Statens vegvesen meldte at dette var trygt. Arbeidene kom i gang på dagen lørdag og det tok da om lag 8 timer å få sporet klart for trafikk.

CargoNet: -Alvorlig når Nordlandsbanen er stengt

Nordlandsbanen var sist uke stengt rett sør for Steinkjer i seks dager, etter at sprengningsarbeider i regi av Statens vegvesen gikk galt mandag 3.november. –Det meste av vareflyten nord- og sørover går med Nordlandsbanen og stengningen er derfor veldig alvorlig, både for oss, våre transportkunder og for næringslivet i Nord-Norge, sier informasjonsdirektør Bjarne Wist i CargoNet.

Les mer