Siste nyheter

Flere tog på Sørlandsbanen og Trønderbanen

17.09.2014 Samferdselsdepartementet har nå gitt klarsignal for planene om to-timers-frekvens Oslo - Stavanger og lokaltog sør for Trondheim. Endringene kommer fra ruteskiftet i desember.

Ingressbilde

Helgearbeid på jernbanen

17.09.2014 I helga 19.9 – 21.9 skal flere fornyelsesprosjekter og vedlikeholdsarbeider på Lillestrøm stasjon, Kongsvingerbanen og Sørlandsbanen gjennomføres.

Bjørnfjell kryssingsspor fullført

Bjørnfjell kryssingsspor fullført

12.09.2014 Etter en travel og ikke helt problemfri innspurt ble det nye kryssingssporet på Bjørnfjell på Ofotbanen tatt i bruk torsdag. Tre spor på 1100 meter betyr mye for kapasitet og trafikkflyt.

Arbeidshelg på Hoved- og Dovrebanen

Arbeidshelg på Hoved- og Dovrebanen

12.09.2014 Helga 13.-14.september skal det utføres planlagte vedlikeholds- og anleggsarbeider på Hoved- og Dovrebanen. Mens togtrafikken er innstilt skal Jernbaneverket modernisere, bygge og vedlikeholde banestrekningene.

Østre linje klar for trafikk etter kjempejobb

Østre linje klar for trafikk etter kjempejobb

04.09.2014 Denne sommeren har stasjonene på Østfoldbanen østre linje gjennomgått en total forvandling. Banen har nå landets mest moderne stasjoner og tilgjengelighet for alle. Aldri før er det investert så mye i modernisering av Østfoldbanen østre linje.

ingressbilde

Lokomotivlegende fyller år på Jernbanemuseets dag

04.09.2014 Søndag 7. september er temaet på Jernbanemuseets dag lokomotiver. I tillegg til Di 3.602, vil man kunne se flere elektriske lokomotiver, “Stortyskeren” – et damplokomotiv som er nesten like legendarisk som “Dovregubben” og mye mer.

ingressbilde

Ny helg med omfattende modernisering og vedlikehold

04.09.2014 Mange banestrekninger stenges stenges helt eller delvis helga på grunn av planlagt vedlikehold. Banestrekningene som berøres er Østfoldbanens østre og vestre linje, Vestfoldbanen, Sørlandsbanen og Rørosbanen.

Ekstra millioner til jernbanen i nord

Ekstra millioner til jernbanen i nord

04.09.2014 Regjeringen vil bruke 64,5 millioner mer på Nordlands- og Ofotbanen i år og neste år. Pengene går til kryssingsspor, profilutvidelser og en ny holdeplass.

ingressbilde

– Vi trenger reell handlefrihet

03.09.2014 Svillebytte på Rørosbanen tar sju år. Med effektiv pengebruk ville jobben vært ferdig for lengst. Nå vil Jernbaneverket bli statsforetak.

Det blir jernbanestasjon i Horten

29.08.2014 Regjeringen har bestemt at det skal være en jernbanestasjon i Horten-området når det bygges nytt dobbeltspor på strekningen Nykirke-Barkåker på Vestfoldbanen.


rss

Rss-feed

Nå kan du laste ned alle Jernbaneverkets artikler som RSS-feed.