Siste nyheter

Jernbanestatistikk for 2014 er klar

Jernbanestatistikk for 2014 er klar

22.05.2015 Jernbaneverkets årlige statistikkrapport «Jernbanestatistikk 2014» er nå publisert. Rapporten gir oversikt over statusen for norsk jernbane i 2014.

Vedlikeholdsarbeid på flere baner i pinsen

Vedlikeholdsarbeid på flere baner i pinsen

22.05.2015 Hovedbanen, Drammenbanen, Jærbanen og Arendalsbanen blir berørt av vedlikeholdsarbeider i pinsen. Togtrafikken erstattes av busser på delstrekninger.

Nye ras over Bergensbanen og E16 ved Vaksdal

Nye ras over Bergensbanen og E16 ved Vaksdal

22.05.2015 Torsdag kveld gikk det på nytt flere ras i området ved Bogelia mellom Vaksdal og Trengereid på Bergensbanen. Det er uklart når bane og veg kan åpnes igjen på strekningen, NSB har satt inn båt for tog.

Ingressbilde viser oppgradering av omformerstasjon.

Oppgraderte omformere

21.05.2015 I løpet av tre år har Jernbaneverket oppgradert omformerstasjonene. Oppgraderingen skal forlenge omformernes levetid med 40 år.

Ingressbilde viser avsporet godstog.

Østfoldbanen: Enkeltspor etter avsporing hele torsdag

20.05.2015 Det ene sporet er åpnet for trafikk forbi Greverud på Østfoldbanen der et godstog sporet av onsdag. Strekningen ventes å ha enkeltsporet drift hele torsdag 21/5.

Lys i lange tunneler på Sørlandsbanen

Lys i lange tunneler på Sørlandsbanen

20.05.2015 Vestre del av Sørlandsbanen har mange og lange tunneler. Gylandstunnelen er 5717 meter lang og har nå fått belysning som den fjerde av banens lengre tunneler.

Nytt KL-anlegg skal monteres på Klepp stasjon i pinsen.

Arbeider på jernbanen i pinsen

20.05.2015 Jernbaneverket benytter pinsehelgen til å utføre vedlikeholdsarbeid på en rekke strekninger. Det skal utføres arbeid på Hovedbanen, Drammen -/Askerbanen og Jærbanen. På disse strekningene blir også togtrafikken berørt. Vi viser til NSB for detaljer om togtrafikken.

Ingressbilde viser skinnesveising.

Arbeider på Østfoldbanen

13.05.2015 Under Kristi himmelfartsdag vil Jernbaneverket utføre en rekke anleggsarbeider på Østfoldbanen. Her finner du informasjon om jobbene som gjøres.

Rasoverbygg og rask innsats sikret Bergensbanen

Rasoverbygg og rask innsats sikret Bergensbanen

13.05.2015 Takket være et rashvelv og stor innsats kunne Bergensbanen åpnes igjen etter raset ved Vaksdal allerede tirsdag kveld. Like før klokken 13.30 tirsdag gikk det et større jord- og leirras over Bergensbanen og E 16.

Jernbaneverket innfører SMS-parkering på Kongsvinger, Gjøvik og Gran

Jernbaneverket innfører SMS-parkering på Kongsvinger, Gjøvik og Gran

12.05.2015 Parkeringsplasser er et knapphetsgode ved mange stasjoner. Faste togpendlere opplever at det blir stadig vanskeligere å finne ledig plass. Utstrakt fremmedparkering, det vil si bilister som ikke skal reise med tog, gjør ikke situasjonen bedre. Jernbaneverket tar grep og innfører parkeringsordning med SMS-oblat som prioriterer pendlerne.


rss

Rss-feed

Nå kan du laste ned alle Jernbaneverkets artikler som RSS-feed.