Siste nyheter

ingressbilde viser et lokomotiv fra franske SNCF

SNCF tester norskutviklet strømavregning

27.02.2015 Det nasjonale franske jernbaneselsskapet SNCF skal teste det norskutviklede strømavregningssystemet EREX.

ingressbilde viser reparasjon av skinnebrudd på Bergensbanen

Bergensbanen stengt på grunn av skinnebrudd

27.02.2015 Bergensbanen ble stengt torsdag kveld etter at det ble slått fast skinnebrudd flere steder mellom Geilo og Haugastøl.

ingressbilde av godstog

Transportetatene overleverte grunnlag for ny Nasjonal transportplan

25.02.2015 Transportetatene overleverte i dag rapporten ”Utfordringer for framtidens transportsystem” til Samferdselsdepartementet.

ingressbilde viser rassikring ved Stanghelle.

Nokre tog på Vossebanen vert erstatta med buss komande fire veker

27.02.2015 Jernbaneverket skal utføra kontrollar og anna arbeid som gjer det nødvendig å erstatta nokre tog mellom Bergen/Arna og Voss med buss kvardagar dei komande fire vekene (2. mars-29. mars). Tidsrommet med innstilte tog og busskjøring er lagt mellom morgon- og ettermiddagsrushet frå klokka 08.30 til klokka 14.30.

Ny parkeringsløsning i Moss

Ny parkeringsløsning i Moss

19.02.2015 Mandag 2. mars innfører Jernbaneverket ny parkeringsløsning med SMS-oblat for pendlerne i Moss. Den nye løsningen er både enklere og billigere for pendlerne og innebærer at Moss får samme parkeringsopplegg som blant annet Fredrikstad og Sarpsborg.

Ingen tiltak etter ny støyberegning i Bærum

Ingen tiltak etter ny støyberegning i Bærum

19.02.2015 Jernbaneverket har gjennomført en ekstraordinær støyberegning for strekningen Lysaker – Sandvika. Beregningen viser at ingen boliger får så mye støy at de trenger støytiltak.

Togoperatørene forbereder seg til ERTMS

Togoperatørene forbereder seg til ERTMS

18.02.2015 Innføring av det felleseuropeiske signalsystemet vil sette hele jernbanens verdikjede på prøve. For togoperatørene blir oppgaven langvarig og meget krevende.

Stor aktivitet på flere banestrekninger til helgen

Stor aktivitet på flere banestrekninger til helgen

17.02.2015 I helgen fra 21. til 22. februar stanses togtrafikken på flere banestrekninger for å gjennomføre planlagte anleggsarbeider. Dette gjelder på Østfoldbanen, Østre linje og Jærbanen. Buss vil erstatte tog på disse strekningene.

Godstrafikken må løftes

Godstrafikken må løftes

17.02.2015 – Uten at det virkelig satses på skinnegående godstransport, er det fare for full kollaps, sier Else Marie Marskar. Hun leder arbeidet med den store godsanalysen i Norge.

Ny tømmerterminal åpnet på Follum

Ny tømmerterminal åpnet på Follum

12.02.2015 Denne uken åpnet Viken Skog sin nye tømmerterminal på Follum ved Hønefoss. Planen er å sende 100.000 kubikkmeter tømmer fra terminalen det første året.


rss

Rss-feed

Nå kan du laste ned alle Jernbaneverkets artikler som RSS-feed.