Siste nyheter

Toget kjem fort og stilt!

Toget kjem fort og stilt!

26.03.2015 Også i år ser vi mange kryssande skispor på Bergensbanens høgfjellsstrekning. I tillegg til at det er ulovleg, er det livsfarleg å kryssa jernbanesporet der det ikkje er tilrettelagt for det.

Dette skal gjøres på Østfoldbanen i påsken

25.03.2015 Her er en punktvis liste over alle tiltak som skal utføres på østfoldbane i perioden 30.mars til 6.april 2015.

Omfattende arbeider på Østfoldbanen i påsken

Omfattende arbeider på Østfoldbanen i påsken

25.03.2015 Østfoldbanen stenges på grunn av omfattende anleggsarbeider fra natt til mandag 30.mars fram til mandag 6.april. Arbeidsområdet strekker seg fra Sjursøya i Oslo sørover til Råde i Østfold.

Flytoget på Gardermoen stasjon.

Arbeider på Gardermoen stasjon i påsken

25.03.2015 Fra mandag 30. mars til søndag 5. april skal det utføres planlagte anleggsarbeider på Gardermoen stasjon. Av sikkerhetsmessige grunner vil det ikke være trafikk i spor 1 og 2.

Mer konkurranse på godsterminalene

Mer konkurranse på godsterminalene

18.03.2015 Vi er nå klare med en modell som legger til rette for konkurranse på godsterminalene. –Tjenestene skal bli bedre for togselskaper og brukere av terminalene, sier Kjell Ivar Maudal, leder for terminaler i Jernbaneverket.

Jernbaneverket tar større ansvar for godstrafikken

Jernbaneverket tar større ansvar for godstrafikken

18.03.2015 Jernbaneverket har nå bestemt seg for å ta et større ansvar for godstrafikken ved ulike typer avvik på jernbanenettet. Godset skal fram uansett, og flere tiltak skal styrke godstrafikkens fleksibilitet og konkurransekraft.

Baner vei for Grenland

18.03.2015 Hva må til for at Grenland skal bli mer attraktivt i de kommende årene? Hvilken betydning kan en sammenkobling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen få for området, byregionene langs kysten og mot hovedstadsområdet?

Jernbaneverkets perspektiver: Persontrafikken med tog kan tredobles

Jernbaneverkets perspektiver: Persontrafikken med tog kan tredobles

16.03.2015 Jernbaneutbygging er nødvendig for å håndtere den store trafikkveksten norske storbyer står overfor. Mer av godstrafikken kan gå på jernbane dersom det gjennomføres investeringer for å øke kapasiteten. Det viser Jernbaneverkets Perspektivanalyse mot 2050.

Nasjonal transportplan: Pressetreff

13.03.2015 Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og Avinor inviterer til pressetreff mandag 16. mars 2015, kl. 11.30, hos Bjørvika konferansesenter (Dronning Eufemias g. 6, Oslo). Her vil disse aktørenes sektorvise perspektiv- og stamnettutredninger bli presentert.

Lokaltog traff kranarm på Hovedbanen

10.03.2015 Et lokaltog ble ved 11-tiden tirsdag formiddag truffet av en kranarm på et arbeidstog ved Alna på Hovedbanen. Ingen ble skadd i uhellet.


rss

Rss-feed

Nå kan du laste ned alle Jernbaneverkets artikler som RSS-feed.