-Gode utviklingsmuligheter i Jernbaneverket

–Godt arbeidsmiljø, god kolleger og sist, men ikke minst varierte og utfordrende arbeidsoppgaver gjør at det er lett å trives i Jernbaneverket, sier sivilingeniørene Alf-Tore Angelsen og Janette Brask.


Bildetekst: Janette Brask jobber som prosjekteringsleder i Lysakerprosjektet. Alf-Tore Angelsen er byggeleder i samme prosjektet. Og begge trives like godt. Foto: Harry KorslundAngelsen har bakgrunn fra NTNU og var rykende fersk sivilingeniør da han ble ansatt i Jernbaneverket som bruinspektør i 2000. Etter å ha jobbet som prosjekteringsleder for Voss stasjon, er han nå byggeleder for støytiltak i Lysaker-Sandvikaprosjektet.

Spennende utfordringer

–Jobben byr på mange nye oppgaver. Jeg har ikke tidligere jobbet med støytiltak, men heldigvis har jeg mange erfarne kolleger jeg kan spørre til råds, sier Alf-Tore som trives godt som medarbeider i prosjektet til om lag fire milliarder.

Kompetanse

 –Vi er flinke til å bry oss om hverandre. Jeg vil også understreke mulighetene for egenutvikling, sier Janette Brask. Etter 14 år i Jernbaneverket vet hun hva hun snakker om. I årenes løp har hun vært med på mange store prosjekter.

–I starten jobbet jeg med planlegging, men etter hvert har jeg gått mer ned i detaljene. For tiden jobber jeg som prosjekteringsleder på Lysaker stasjon. Jeg tenkte i utgangspunktet ikke i de baner, men synes det er svært spennende å følge opp anleggsarbeidene på nært hold, forteller hun.

Fleksibel arbeidsplass

Både Angelsen og Brask synes arbeidsgiveren er flink til å ta hensyn til de ansattes behov og ønsker.

–Utbygging er en fleksibel arbeidsplass. I perioder jobber vi veldig hardt. Særlig når det drar seg til mot milepæler i prosjektene. Samtidig er det trykket vi opplever da, kanskje det mest spennende ved jobben. Dessuten blir vi hele tiden tatt godt vare på, sier Brask og fortsetter:
–Ikke minst setter jeg pris på forståelsen og aksepten for at vi som jobber her også har et liv og en familie utenom jobben.

Goder i jobben

–Det sosiale miljøet i Jernbaneverket er også godt. Ikke bare på jobb, men også på fritiden, sier Angelsen. Sjøl spiller han regelmessig innebandy, fotball og sjakk sammen med gode kolleger.
–Vi har også tilgang til hytter og ferieboliger rundt omkring i landet. Dessuten reiser vi gratis med toget.

Miljøprofil

–Det betyr jo litt det også, smiler Brask. Angelsen nikker bekreftende. Enda viktigere er det at vi jobber i en fremtidsrettet, moderne og høyteknologisk virksomhet som bidrar til et renere miljø og tryggere trafikk, avslutter han.

Trainee i prosjektledelse

Vil du være med å bygge og fornye Norges mest miljøvennlige transporttilbud?

Les mer