Nyhetsarkiv

Fare for solslyng fører til forsinkelser

24.07.2014 De høye temperaturene betyr at faren for solslyng øker, og dette påvirker trafikken på en rekke banestrekninger i dag. Her finner du nærmere innformasjon og en innføring i fenomenet.

Jærbanen åpnet etter omfattende arbeider

21.07.2014 Søndag kveld begynte prosessen med å avslutte anleggsområdet på strekningen Bryne – Stavanger. Mandag morgen åpnet strekningen for normal trafikk etter omfattende arbeider.

Hektisk på Høvik

14.07.2014 Den mest intensive perioden på Høvik er nå satt i gang. I fellesferien vil det jobbes døgnet rundt for å avslutte flere viktige oppgaver i tilknytning til E18 og Høvik bro.

Sandefjord åpner sykkelhotell

14.07.2014 Det gamle godshuset øst for stasjonsbygningen i Sandefjord blir sykkelhotell. Fra og med 5. august kan syklistene parkere sykkelen sin ubekymret, tørt og trygt under tak.

Drammenbanen stenges tre døgn i juli

11.07.2014 Den siste helgen i juli stenges Drammenbanen mellom Oslo S og Lysaker. Jernbaneverket skal gjøre forberedende arbeid for å øke kapasiteten på strekningen.

Starter utredningen for Grenlandsbanen

08.07.2014 Jernbaneverket har nå fått i oppdrag å starte arbeidet med en KVU for sammenkobling av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen (Grenlandsbanen).

Brufornyelser på Sørlandsbanen

04.07.2014 Sørlandsbanen har flere bruer enn noen annen bane. Behovet for fornyelser er stort og arbeidet er i gang. Ved Launes i Egersund fornyes tre bruer nå i sommer.

På skinner 2013 -Glimt frå Jernbaneverket si verksemd

04.07.2014 Gjennom året 2013 oppnådde jernbanen ei rad gode resultat. Meist imponerande var utviklinga i persontrafikken som for landet under eitt auka med meir enn sju prosent frå året før.

Storjobb i tre uker på Østfoldbanen

02.07.2014 Jernbaneverket skal jobbe intensivt på Østfoldbanen i tre uker fra og med mandag 28. juli. Mens banen er stengt gjøres en rekke bidrag til et mer pålitelig og fremtidsrettet togtilbud, bl.a. knyttet til Follobanen og nye spor for parkering av tog på Ski stasjon.

Samferdselsministeren på Ofotbanen

02.07.2014 Mandag kveld var samferdselsminister Ketil Solvik Olsen på tur med arbeidsmaskin på Ofotbanen. –En fantastisk bane, sa ministeren. Diskusjonen om hvordan den skal bygges ut er i gang.


rss

Rss-feed

Nå kan du laste ned alle Jernbaneverkets artikler som RSS-feed.