Offisiell åpning av nye Valnesfjord holdeplass

Torsdag 30. mai ble den nye holdeplassen i Valnesfjord offisielt åpnet av Fauskes ordfører med rundt åtti personer til stede. Holdeplassen har nå lengre plattform og forbedrede fasiliteter for publikum.

Offisielt åpnet: Ordfører i Fauske, Siv Anita Johnsen Brekke klippet snor. Fra venstre: Prosjektsjef Nils Moen, ordfører Siv Anita Johnsen Brekke, prosjektdirektør Jon Brede Dukan og prosjektleder Gunn Kristin Moen Enge. Foto: Anne Rognes, Jernbaneverket.Jernbaneverkets prosjektdirektør i Utbygging regionale prosjekter, Jon Brede Dukan, hadde invitert ordføreren i Fauske, samarbeidspartnere og hele lokalsamfunnet til å delta.

Offisiell åpning
Den offisielle åpningen startet med hornmusikk som ønsket regiontoget fra Bodø til Mo i Rana, med stopp på Valnesfjord holdeplass, velkommen. Prosjektdirektør Dukan og Fauskes ordfører, Siv Anita Johnsen Brekke, holdt begge tale før de klippet snoren og erklærte holdeplassen for åpnet. Til slutt feiret vi med kaffe og kake.

Gratulerer med ny holdeplass: Prosjektdirektør Jon Brede Dukan holdt tale.Foto: Jernbaneverket.

Prosjektdirektørens tale
–Prosjektdirektøren ønsket alle velkommen til gjenåpning en ny og fin holdeplass i Valnesfjord.  Jernbaneverket prioriterer oppgradering og utvikling av stasjoner og holdeplasser for å tilby dere som tar toget et best mulig tilbud, sa prosjektdirektør Dukan. NSB har opplyst at antall reisende på Saltenpendelen har økt jevnt siden 2001, og at de har sett en ny oppsving i passasjertallet fra 2012.

Den nye plattformen gjør at av- og påstigning både er sikrere og mer komfortabel for passasjerene. Leskur, sykkelskur, handicap-parkering, nye møbler, belysning og nytt kundeinformasjonsanlegg er viktige oppgraderinger for dere som tar toget.

Totalentreprise

Jernbaneprosjektet er det første, mindre jernbaneprosjektet som er gjennomført med totalentreprisen. I tillegg til selve byggingen har entreprenøren også hatt ansvaret for prosjektering og byggeledelse. Vi er godt fornøyd med samarbeidet med entreprenøren og hans organisasjon. Sammen har vi funnet gode løsninger på utfordringer vi har støtt på, og vi har erfart at kvaliteten på de valgte løsningene har vært gode.

Flere barn var tilstede for å feire den nye holdeplassen. Kake og saft smakte fortreffelig i godværet. Foto: Ragnhild Aagesen, Jernbaneverket.

Prosjektdirektør Dukan avsluttet talen sin med å takke entreprenør og samarbeidspartnerne for godt samarbeid og ønsket innbyggerne i Valnesfjord til lykke med den nye holdeplassen.

Viktig for bygda Valnesfjord
–Togstoppet og de mulighetene det gir med pendling til et stort arbeidsmarked i Bodø samt Universitetet i Nordland er viktig for kommunen, og for Valnesfjord. De siste årene har Valnesfjord blomstret: Kulturlivet er bra, vi har en god skole og flotte barnehager. Jeg håper at dette bare er begynnelsen på en videre jernbanesatsing i vår region, avsluttet ordfører Johnsen Brekke.

Takk til små og store
Både de helt unge, og de voksne fra lokalsamfunnet hadde møtt opp til feiringen av den nye holdeplassen. Jernbaneverket takker alle dere som deltok og bidro til at dette ble en fin dag.