Nye Moelv stasjon åpnet

Moelv stasjon og gatetun er fornyet. Med god hjelp fra barna i Kremmerhuset barnehage erklærte ordfører i Ringsaker kommune, Anita Ihle Steen, stasjonen i går for åpnet.

Barna i Kremmerhuset barnehage holdt båndet som ordføreren klippet. Foto: Hedda NossenMange modøler, deriblant barna i Kremmerhuset barnehage, trosset kaldt og surt vær for å være med på den offisielle åpning av Moelv stasjon og gatetun i går. Jernbaneverket har fornyet stasjonen med blant annet nye plattformer og undergang, mens Ringsaker kommune har laget et gatetun like ved stasjonen. - Jeg vil gratulere Jernbaneverket og alle som bruker Moelv stasjon med en fantastisk flott stasjon! Den er nå tiltalende, funksjonell og universelt utformet. Oppgraderingen har gitt oss en av de flotteste togstasjonene langs hele traseen, sa ordføreren i sin tale.

Jernbaneverket har investert i overkant av 100 millioner kroner i oppgraderingen av stasjonen. Dette for å bedre sikkerheten og tilgjengeligheten for alle som reiser med toget i Moelv.

- Hektisk og spennende anleggsperiode
Prosjektdirektør i Jernbaneverket Jon Brede Dukan takket alle involverte, og spesielt hovedentreprenør Mesta, for godt samarbeid og god innsats. - Vi har en hektisk og spennende anleggsperiode bak oss. Mange har tilbrakt både påsken og sommeren her på anlegget for å få ferdig stasjonen til avtalt tid. Tusen takk for innsatsen!, roste Dukan.

Bare i påsken jobbet over 80 personer på anlegget for å få undergangen mellom plattformene på plass. Se egen film om disse arbeidene på Youtube.

Utsikt til tog og anlegg
Kremmerhuset barnehage ligger i nordenden av stasjonen og barna i barnehagen har fulgt med på togtrafikken og ombyggingen av stasjonen. De største barna fra Bamse Brakar og Vettegruppa deltok i markeringen og sjarmerte forsamlingen med sangene “Tøffe tøffe toget” og “Nede på stasjonen”.

Kammerkoret fra Toneheim Folkehøgskole bidro med norske folketoner under arrangementet. Etter markeringen ble det servert kake og kaffe til alle inne i stasjonsbygningen.