Nyheter om Eidsvoll-Hamar

 • Klippet snora for nytt dobbeltspor

  – Dette er en merkedag, sa samferdselsministeren da han klippet snora for det nye dobbeltsporet langs Mjøsa lørdag 12. desember. 150 gjester med norske flagg og en minister med saks og åpningsbånd ønsket rutetog 317 velkommen.

  Dobbeltsporet langs Mjøsa ble offisielt åpnet av samferdselsminister Ketil Solvik Olsen lørdag 12. desember.
 • Det nærmer seg åpning langs Mjøsa

  Tirsdag 1.desember åpnes Dovrebanen for trafikk på 17 kilometer ny bane langs Mjøsa. Det gamle svingete enkeltsporet fra 1880 erstattes av moderne dobbeltspor for 200 km/t.

 • Grunneiere i Stange møtte Jernbaneverket

  Planleggingen av dobbeltspor mellom Kleverud og Sørli er godt i gang. Jernbaneverket inviterte grunneiere til åpen dag for å få nyttige innspill til reguleringsplanarbeidet.

  Ingressbilde viser illustrasjonsbilde
 • Beredskapsøvelse i Ulvintunnelen

  Tirsdag 1. september avvikles en stor beredskapsøvelse i den lengste jernbanetunnelen på Fellesprosjektet E6-Dovrebanen. Det blir utslipp av øvelsesrøyk og stor aktivitet med utrykningskjøretøyer i området på ettermiddags- og kveldstid.

  Tirsdag 1. september avvikles en stor beredskapsøvelse i den lengste jernbanetunnelen på Fellesprosjektet E6-Dovrebanen. Det blir utslipp av øvelsesrøyk og stor aktivitet med utrykningskjøretøyer i området på ettermiddags- og kveldstid.
 • Planprogrammene i Eidsvoll fastsatt

  Tirsdag 16. juni stod planprogrammene for strekningene Venjar-Eidsvoll og Eidsvoll-Langset på sakskartet i Eidsvoll kommunestyre. Begge planprogrammene ble fastsatt.

  Strekningen langs Vorma. Foto: Norfilm.
 • Ny Dovrebane tas i bruk 1.desember

  Datoen for å ta i bruk 17 kilometer med nytt dobbeltspor mellom Langset og Kleverud langs sydenden av Mjøsa (Fellesprosjektet E6-Dovrebanen), er forskjøvet til 1.desember.

 • I startgropa med reguleringsplaner

  Jernbaneverket har nå kunngjort oppstart av arbeidet med reguleringsplaner for tre strekninger på Dovrebanen. Dette gjelder dobbeltspor-parsellene Venjar-Eidsvoll (4 km) og Eidsvoll-Langset (9 km), samt Kleverud (Espa)-Sørli (16 km).

 • Solvik-Olsen åpnet E6 på Fellesprosjektet

  Lørdag 13. desember kunne en fornøyd samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen åpne den nye E6-strekningen Minnesund-Stange, som er en del av Fellesprosjektet mellom Statens vegvesen og Jernbaneverket i Akershus og Hedmark.

  Før snorkuttingen la samferdselsminister Solvik Olsen vekt på at E6 nord for Oslo er viktig for hele landet.
 • Høringsfasen i gang for Sørli-Brumunddal

  Høringsutgaven til planprogrammet for Sørli - Brumunddal ble i går kveld offentliggjort på lanseringsmøte i Hamar.

 • Forslag til planprogram for Sørli-Brumunddal

  Varsel om oppstart av arbeid med kommunedelplan med konsekvensutredning og høring av planprogram for dobbeltsporet jernbane mellom Sørli og Brumunddal i kommunene Stange, Hamar og Ringsaker.