Jernbanemagasinet banner
Møte med

Med egen post

Hun har «egen» post i statsbudsjettet. Når Follobanen mellom Oslo S og Ski åpner, har Anne Kathrine Kalager bygget dobbeltspor fra Asker til Ski.

Min arbeidsdag

Jakter kriminelle

Tina Langaas jakter på sosial dumping og ren kriminalitet.

Togreisen

Femstjernes

Bli med på en av de åtte beste togopplevelsene i Europa.

Oktober 2016

Skal styre jernbanen

Jernbanedirektoratet skal sørge for at en oppsplittet jernbane framstår som en helhet. - Det krever at vi utstyres med nok pondus, sier sjef Enger.

Oktober 2016

Skal bygge billigere

Langsiktige kontrakter og sterkere styring av prosjekter skal gi mer jernbane for pengene, signaliserer Bane NORs administrerende direktør Frimannslun...

Bildefortellingen

På godt og vondt

Snart åpnes en ny togtunnel gjennom Holmestrand. Det betyr slutten for en vakker togreise helt nede ved vannet og starten på en ny tid for byen.

 • Nyhet

  Snuoperasjon i NSB

  Når NSB-monopolet skal brytes opp og selskapet skal konkurrere med andre, blir det smertefullt for mange. Og den store snuoperasjonen er i gang.

 • Nyhet

  EN kollektiv-billett

  Et nytt selskap skal skape en nasjonal billettløsning der du kan planlegge og kjøpe en gjennomgående, sømløs billett for hele kollektivreisen.

 • Nyhet

  Alle tog bygges om

  I alt 523 kjøretøy av 50 ulike typer skal bygges og tilpasses det nye signalsystemet ERTMS. Det blir en skikkelig logistikkutfordring.