Nyheter

 • Numedalsbanen i drift igjen

  Onsdag 4.mai gikk det første tømmertoget fra Flesberg på Numedalsbanen på to år. Banen har vært stengt mens alle svillene på den 30 km lange strekningen fra Kongsberg er skiftet ut.

 • Jobbehelg på Dovrebanen og Sørlandsbanen

  Helga 7-8. mai skal Jernbaneverket jobbe høyt og lavt på Dovrebanen mellom Eidsvoll og Lillehammer, samt på Sørlandsbanen mellom Neslandsvatn og Kristiansand. Togene erstattes med busser.

 • Anleggsarbeid på Bergens- og Sørlandsbanen 29/4-1/5

  I helgen 30.april – 1.mai skal det utføres anleggsarbeider en rekke steder på Bergensbanen og på Sørlandsbanen mellom Drammen og Kongsberg. Bergensbanens fjerntog innstilles fra og med nattogene fredag/lørdag og hele lørdag. For fjerntogene på Bergensbanen kjøres det ikke alternativ transport, mens øvrige tog erstattes av busser.

 • Seks ukers brudd på Jærbanen i sommer

  Jernbaneverket fortsetter i sommer arbeidet med fornying og vedlikehold av Jærbanen. Dette vil påvirke togtrafikken mellom Stavanger og Moi i perioden 18. juni til 13. august.

 • Traseen for Ringeriksbanen og E16 besluttet

  Regjeringen har besluttet at traséen for delstrekning 4 for Ringeriksbanen og E16 skal følge det såkalte alternativ 4f Helgelandsmolinja. Dette er i tråd med anbefalingen fra Jernbaneverket og Statens vegvesen.

 • Vossebanen: Sikring mot vann, ras og utglidninger

  Gjennom fem år nå så har Jernbaneverket arbeidet med å sikre Vossebanen så godt som mulig. Det dreneres, renskes, rassikres og bygges flomsikring. Banen blir gradvis tryggere, men rasfaren blir man ikke kvitt.

 • Jernbaneverket blant topp 20 ingeniørarbeidsgivere

  Ingeniører under utdanning rangerer hvert år de mest attraktive arbeidsgiverne for dem. I årets Universum-undersøkelse ble Jernbaneverket kåret som en av topp 20 drømmearbeidsgivere blant disse studentene.

 • Advarer mot livsfarlig hærverk

  Hærverk førte til nylig til to tilfeller av strømbrudd på Gjøvikbanen. Mange reisende ble rammet av forsinkelser og innstilte tog på grunn av hærverket som i verste fall kunne endt med alvorlige personskader eller en dødsulykke.

  Ingressbilde viser hærverk ved Movatn på Gjøvikbanen, kvister er kastet på strømforsyningsanlegget.
 • Togstopp mellom Larvik og Skien helgen 22. – 25. april

  Helgen 22. – 25. april blir det full togstopp mellom Larvik og Skien. I den forbindelse vil Jernbaneverket utføre døgnkontinuerlige arbeider vi ikke kan få gjort så lenge det går tog. Det blir buss for tog i denne perioden.

 • Snart slutt på å miste spenningen

  I løpet av året er 62 kilometer med nytt kontaktledningsanlegg fra Egersund til Sandnes ferdig. Det gamle anlegget fra 1950-tallet er skiftet ut med moderne kontaktledningssystem som tillater flere tog og tyngre tog på strekningen.